Energie Lening Drenthe

Nieuwe laagdrempelige financiering voor Drentse ondernemers die verduurzamen, de zogenaamde Energie Lening Drenthe

Ondernemers die investeren in energiebesparing en/of de opwek van duurzame energie kunnen nu een Energie Lening Drenthe aanvragen van €5.000 tot €150.000.
Er kan tot maximaal 75% van de investering worden geleend. De financiering vindt plaats op basis van een aangevraagde offerte voor de energiemaatregel.
Naast Drentse ondernemers, komen ook sportclubs en verenigingen in aanmerking voor de Energie Lening Drenthe.

Als subsidieadviseur kom ik veel ondernemers tegen die aan het verduurzamen zijn en ‘uit eigen zak’ i.c.m. subsidies de investering mogelijk maken.
In Drenthe kan dit nu anders! Deze nieuwe laagdrempelige financiering maakt het mogelijk, om direct te besparen, en het geld als het ware in eigen zak te houden.

De besparing is immers veelal voordeliger dan de leningen, met zeer lage rentepercentages.

Ga je bijvoorbeeld investeren in LED- Verlichting, zonnepanelen, isolatie of een warmtepompinstallatie. Vraag naast subsidie, dan ook deze laagdrempelige financiering aan. De technische specificaties zijn bekend bij ons, omdat dezelfde voorwaarden worden aangehouden als bij de bekende EIA regeling.
Maar biedt de lening mogelijkheden voor de aanschaf van een waterstofauto, asbestverwijdering i.c.m. zonnepanelen en een duurzaam (isolerend) sedumdak.

De looptijd van de lening varieert van 5 tot 10 jaar.

Let op; ook bij de leningen zijn voorwaarden cruciaal. Zorg voor logische stappen en inventariseer voor akkoord geven van offertes, altijd wat de mogelijkheden zijn, zowel qua leningen als subsidies!

Wilt u een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken? We komen graag langs, óf maken telefonisch contact.