Subsidies in Groningen

Subsidies in Groningen maken het bijvoorbeeld mogelijk om sneller te innoveren en bedrijven door te laten groeien. Een voorbeeld van subsidies in Groningen, is de subsidie Innovatief en Duurzaam MKB.
Een subsidie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld voor bedrijven, zoals Marlan uit Leek te investeren in een nieuwe innovatieve spuitgietmachine voor de productie van duurzame solid surface.
Met deze nieuwe spuitgietmachine kan maar liefst 60 procent sneller geproduceerd worden en wordt het afval met 95 % gereduceerd.
Door de verwachte omzetgroei zullen er daarnaast 6 mensen aangenomen gaan worden.

Publiciteit:
De Gedeputeerde Staten heeft op 21-01-2020 besloten om € 50.000 toe te kennen aan dit prachtige project.
Extra leuk om te zien dat er ook een persbericht wordt opgesteld, door de Provincie Groningen.
Ook op Twitter maakt de Provincie Groningen, melding van de subsidie. Daarnaast wordt het ook opgepakt door Info Leek.

Proces en Achtergrond:
Als je als subsidieadviseur en Marlan enthousiast en overtuigd bent van een project, is het natuurlijk prachtig om te zien dat de volledige subsidie wordt verstrekt en dat het daarnaast ook in de publiciteit komt.

Een grote pré van deze subsidie is het bezoek van een medewerker van de Provincie Groningen, om zodoende voorafgaande aan de daadwerkelijk subsidieaanvraag, de plannen al goed en helder kenbaar te maken.

Alles bij elkaar een erg mooi project, met een prachtige uitkomst, als gevolg!
Maar vooral ook mede door de subsidies in Groningen, is het voor Groningse bedrijven zoals Marlan mogelijk om daadwerkelijk innovatieve en duurzame investeringen te doen.

Om kans te maken op deze subsidie is het belangrijk om aan te kunnen tonen, dat je als bedrijf wilt investeren in een vernieuwende technologie. Van belang is daarnaast dat een nieuw project is in Groningen, mede hierdoor moet het project bijdragen aan de economische ontwikkeling van Groningen.
Het mag dan ook geen breedte investering of vervanging zijn, tenzij het een nieuw of verbeterd productieproces oplevert.

Toegevoegde waarde Duurzaam en Innovatief MKB Subsidie:
Als subsidieadviseur vind ik dit een zeer interessante subsidie, met daadwerkelijk toegevoegde waarde!
Er zijn namelijk bedrijven die graag willen investeren en voorlopers zijn in de Provincie, maar mogelijk geen technisch personeel hebben óf de capaciteit hebben om tijd te steken in de ontwikkeling van een machine en/of vernieuwend productieproces. Maar wel de financiële ruimte hebben om te investeren in een nieuwe innovatieve machine. Naast subsidies, zoals de VIA en WBSO, dan ook zeker een welke aanvulling van de subsidies in Groningen.