WBSO Aanvraag periode 2

WBSO – Aanvraag periode 2
WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een subsidie waarmee u de loonkosten van uw medewerkers aanzienlijk kan verlagen.
Houdt uw bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van een nieuw product, een productieproces of programmatuur? U komt dan in principe in aanmerking!
Heeft u wellicht al een WBSO beschikking en vraagt u 2x per jaar aan? Dan dient er in mei een nieuwe WBSO aanvraag gedaan te worden.
Heeft u de projecten, uren en/of kosten/uitgaven al in kaart?

Door een aanvraag in Mei, kan er in Juli verder worden gegaan met de WBSO. Ik regel dit graag voor u! Eventueel is er nog een uitwijk mogelijkheid en dient de aanvraag uiterlijk de 3e woensdag van juni ingediend te zijn.

Naast het hanteren van scherpe tarieven, hanteren we een nog scherper tarief voor het verlengen van projecten.
Een nieuw project schrijven kost immers meer tijd dan het verlengen van een project, daarnaast is er al een inhoudelijke beoordeling geweest ten tijde van het indienen van het nieuwe project.
De kans is dan ook groot dat het project zonder verdere inhoudelijke vragen beschikt gaat worden, uiteraard is een duidelijk voortgang altijd van belang.

• Tarief voor nieuwe projecten: 7,5 %
• Tarief voor verlengen van projecten: 6,5 %

Op deze manier kunt u nog sneller innoveren, doordat uw netto voordeel nog groter is. Bij het verlengen van projecten, kunnen we desgewenst ook direct de situatie goed in kaart brengen. Haalt u het maximale uit de WBSO, of is er wellicht toch nog meer mogelijk? Een geziene “fout” is dat werknemers met een relatief laag uurloon ervoor zorgen dat het gehele WBSO uurloon flink zakt en daarmee het voordeel aanzienlijk negatief beïnvloedt. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Benieuwd waarom?